Marcus Fredriksson.
Foto: André Kvist/Sveriges Radio.

Marcus Fredriksson

Reporter.

marcus.fredriksson@sverigesradio.se

Telefon: 0455 – 366 829.

Min roll på radion:
Är främst agendareporter. Där är mitt fokus att leverera lite längre och mer genomarbetade nyhetsinslag som är relevanta och intressanta för lyssnarna.

Bor:
I en hyrd stuga på Hasslö, två minuters promenad från havet. För mig som ursprungligen kommer ifrån södra Norrlands inland är den boendemiljön både väldigt vacker och exotisk.

Det bästa med jobbet:
Att jag får lära mig så mycket, om så vitt skilda saker. Alltifrån hur det fungerar med grundvattennivåer till hur den regionala politiken ser ut och fungerar i Blekinge. Jag får träffa mycket spännande och intressanta personer, och jag får vara med och se mycket intressanta saker.

Min fritid:
Spenderar mycket tid hos min flickvän i Göteborg. Jag kollar i perioder på osunda mängder fotboll. Håller på IFK Göteborg i Sverige, Real Madrid i Spanien, AC Milan i Italien och Arsenal i England. Bästa fotbollsminne? Real Madrids ligatitel 2007. De hade inte vunnit en titel på tre år, vilket är en evighet i den klubben, och när de slutligen vann kom det ett antal tårar hos undertecknad. Bästa minnet som svensk supporter är Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina i VM 2002, och Zlatans klack mot Italien i EM 2004.

Gillar också att konsumera olika medier som lär mig mer om historia och politik.

Bakgrund:
Utbildade mig till journalist vid Kalix folkhögskola. Det här är min tredje P4-kanal jag jobbar på. Har tidigare varit på P4 Gävleborg och P4 Sörmland. Är uppvuxen i Bollnäs kommun i Hälsingland, där jag jobbat på tidning bland annat. 

I min stereo lyssnar jag på:
Min bilstereo är trasig, haha. Så när jag kör bil, vilket jag gör en hel del, så blir det mycket ljudböcker och podcaster. Min musiksmak är väldigt bred. Lyssnar en del på klassiskt, trubadur med mera. Gillar svensk musik framför allt.

Blir glad av:
Att se en riktigt bra fotbollsmatch med något av de lag jag följer. Att sola och bada en varm sommardag. Att börja se en ny serie som visar sig vara helt i min smak vad gäller humor och samhällsanalys.

Blir arg på:
Dubbelmoral hos människor gör mig upprörd. Överdriven positivism kan störa mig mycket också, haha.

Livsfilosofi:
”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".