Niklas Sobieski

Programledare, Morgon

niklas.sobieski@sverigesradio.se

0455 - 36 68 20

Efternamnet är polskt, rätt lätt att uttala när man läser det, men tydligen omöjligt att stava när man hör det. Lägg till min skånska dialekt på det så får du varianter som Subieski, Sobinski, Sorbeski… till och med Silbersky.

Jag växte upp i lilla Dalby i Skåne och har fortfarande viss förkärlek för mindre orter, samtidigt som jag uppskattar storstadsbrus ibland. När jag reser försöker jag uppleva båda, men det känns som att det är på landsbygden man får de äkta upplevelserna.

Har tidigare varit programledare på P4 Västmanland och K-BVR FM i USA.

 Var lite av en ”överliggare” på Lunds Universitet, d v s kunde inte sluta plugga… Har en kandidat i Systemvetenskap, men även läst arabiska, sociologi, psykologi, teologi, marknadsföring, entreprenörskap, zombieöverlevnad och freds- och konfliktvetenskap.

Är fulsmakare. Sätter hamburgare, pizza och fläskfilé med bananer i currysås framför lakritsstekt anklever, potatisskum och ert val av ostar från ostvagnen (de tre senaste exemplen är tagna från Operakällarens menyförslag från den 13 mars 2018).

Gillar inte människor som inte tycker om katter. Sådana kan man inte lita på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista