Kritik mot Storlules lag efter strypgrepp

Storlules herrlag i allhelgonacupen i fotboll kritiseras nu för att överträda alla gränser för det tillåtna. Orsaken är framförallt att en av deras spelare tagit strypgrepp på motspelare.

Johan Pittja från Gällivare har följt allhelgonacupen i princip varje år sedan starten för över 20 år sedan. Han är mäkta upprörd efter den gångna helgens allhelgonscup. Framförallt är han kritisk mot Storlules sätt att spela.

- Nästan i varje match blir det slagsmål med motståndarlaget, det är direkta slagsmål och strypgrepp har ju bara ett syfte, det är ju fruktansvärda sätt som de håller på med.

Oacceptabelt
Storlules lagledare Håkan Kuorak menar att det var provokationer och angrepp från motståndarlaget Unna Ceros som var upprinnelsen till strypgreppet. 

- Det missade domaren, säger Kuorak som ändå medger att strypgrepp är oacceptabelt.

- Det är inte försvarbart, sådana händelser går inte att försvara och det är olyckligt att det blir så här.

Tvådomarsystem
Derbymatchen mellan Storlule och Unna Ceros blev som vanligt stökig och efter strypgreppsincidenten införde arrangörerna två domare på planen under resten av turneringen, istället för en som det var tänkt.

Kuorak menar att Unna Ceros också hade del i att matchen blev stökig och han håller inte med om att hans lag spelar fulare än andra.

- Det fanns ju andra matcher som utmärkte sig också genom hårt spel vid väggarna.

”Utesluta”
Men Johan Pittja har i alla fall fått nog och vill se åtgärder.
 - Arrangörerna måste ta sig en funderare om man ska utesluta Storlule eller helt enkelt upphöra med allhelgonacupen, man måste ta det här på allvar, menar Pittja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".