Maggi Mikaelsson, Landshövding. Foto: Lena Lundström

Landshövding fälld för jakt - och mutbrott

 Jämtlands landshövding Maggi Mikaelsson har åtalats för mutbrott och SCA-chefen Kenneth Eriksson för bestickning. Maggi Mikaelsson fälls för mutbrott och brott mot jaktlagen. Eriksson fälls för bestickning.

Maggi Mikaelsson avvisade vid rättegången att hon skulle ha mutats av skogsbolaget SCA , när hon förra hösten deltog i en jakt vid Medstugan i västra Jämtland.

Hon deltog som ordförande i Hushållningssällskapet och inte som landshövding, menade hon. Och att att det varit ett utmärkt tillfälle att se de jaktmarker som sällskapet och arrendatorn SCA diskuterat - när det gällde jakt och viltvårdsplaner. Hushållningssällskapet arrenderar ut jakten till SCA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".