Bo Dockered

Kräver Dockereds avgång

Efter renbetesförhandlingarna i Östersund igår kräver nu samebyarna att förhandlingsledaren Bo Dockered avgår. - Hans förtroende är kört i botten, säger Anders Kråik, Handölsdalen.

Sent på tisdag eftermiddag, flera timmar efter att samebyarna sagt nej till avtalsförslaget från referensgruppen under ledning av Bo Dockered, meddelade samebyarna att förtroendet för Dockered är slut.

I ett pressmeddelande kräver de nu Dockereds avgång. Samebyarna anklagar honom för bristande förståend för rennöringen villkor och partiskhet.

”Vi hade förhoppningar om att nå samförstånd. Men Bo Dockered har under slutskedet av förhandlingarna visat upp sitt rätta ansikte. Han är den skogspamp han alltid har varit och definitivt inte lämplig för det här uppdraget. När han förstått att vi inte är så välvilligt inställda till hans slutbud så har han till och med hotat oss med kostsamma processer om vi inte viker ner oss och skriver på. Bo Dockered förtroende är körd i botten”, skriver samebyarna i ett pressmeddelande.

Sameradion har inte nått Dockered för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".