Lars-Anders Baer

Baer bekymrad över utvecklingen i Härjedalen

Sametingets styrelseordförande Lars Anders Baer är bekymrad över att parterna i renbetesförhandlingarna i Härjedalen inte lyckades enas om betesavtal i veckan.

Staten måste ta ett större ansvar och förhandlaren bör få nya direktiv säger Baer.
 - Det här är ett uppdrag som Dockered haft av den förra regeringen. Nu återstår att se vad den nya regeringen har för en linje. Det har ju visat sig att det uppdrag Dockered hade av den förra regeringen inte har fungerat. Vi får se om den nya regeringen kan ta ett initiativ som är mer resultatinriktat, säger Lars Anders Baer.

Sametingets ledning ska träffa den nya jordbruksministern, Erland Eskilsson inom en snar framtid. Renbetesfrågan är en av ämnen som då kommer att tas upp till diskussion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".