Miljonbygge i Fatmomakke

Ett miljonbygge är på gång i Fatmomakke - men det råder delade meningar om var huset ska stå. Det handlar om en mottagningsbyggnad med bland annat servering och konferensutrymmen som skulle kosta runt tre miljoner kronor att bygga. Ritningarna är färdiga liksom avtal med markägare och finansieringen är också ordnad. Boverket står för hälften av byggkostnaden, Vilhelmina kommun en tredjedel och resten kommer från projektet Fatmomakke - en levande kyrkstad. Men Vilhelminas kommunalråd, centerpartisten Gunnar Hörnlund är orolig för att Boverkets pengar nu ska gå förlorade eftersom tvisten om var huset ska stå försenar byggnationerna. Det här rapporterar SR Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".