Rekordförsäljning av skotrar

Skoterförsäljningen har ökat enormt de sista åren. I oktober såldes fler skotrar än bilar.

Dagens Industri skrev innan jul att skotern hade sålts mer än bilen i oktober 2006, och skoter.se skriver att försäljningen är 45% mer i år än i fjol.

Även Norge har haft bra skoterförsäljning i år, där statistik visar att försäljningen och nyregistreringen ökat de sista åren.
Och i Kiruna har skoterhandlaren Lasse Lundström sålt rekordmycket.
 - Det har slagit alla rekord i vinter och det började redan i fjol, säger Lasse Lundström.

Optimism
Lasse Lundström tror att folkets optimism är grunden till en ökad försäljning, speciellt i Kiruna, där det råder stor högkonjunktur i och med miljardinvesteringarna i gruvan.

- Folk vågar investerar, säger Lasse Lundström.

Christian Inga Törnqvist från Kiruna, är en av de som införskaffat sig en skoter, och han säger att den långa vinter gör att man måste ha nånting att göra, och då menar han skoterkörning.

- Eftersom vi lever långt norrut så har vi långa vintrar och då vill man ha någonting att göra. Sen är det bra när man ska ta sig till fjälls och alla vill ha en skoter, säger Christian Inga Törnqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: