LSS vill bli medlem i Nordiska samerådet

LSS, Landsförbundet svenska samer ansöker om medlemsskap i nordiska samerådet. LSS avskräcks inte av Renägarförbundets misslyckanden, som inte fått bli medlemmar.

Idag är endast Samernas riksförbund och Sameätnam från svensk sida, medlemmar i samerådet, som arbetar nordiskt och internationellt med samiska frågor. Nordiska Samerådet är en paraplyorganisation för samiska organisationer.

Och nu vill även Landsförbundet Svenska Samer, få medlemskap i samerådet, säger ordförande Håkan Jonsson.
 - Samerådet har ju representanter på flera olika beslutsfattande ställen som berör bl a samisk kultur. Och eftersom den största gruppen samer utanför samebyarna inte finns representerade i Samerådet så vill vi från LSS få medlemsskap i Samerådet, säger Håkan Jonsson, ordförande för Landsförbundet svenska samer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista