Anders Blom - ny förbundsdirektör för SSR

Svenska Samernas Riksförbund, SSR, har genomfört en intern omorganisation. Förbundets ledningsfunktion har delats upp i två tjänster, en som förbundsdirektör och en som förbundsjurist. Nu är det klart att tjänsten som Förbundsdirektör går till Anders Blom.

Anders Blom är en socionom som varit konsult hos SSR det senaste året.

Så här säger han om utnämnandet till SSR:s Förbundsdirektör:
 – Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få arbeta för SSR, så jag är väldigt glad över den här utnämningen.

Vad betyder det för dig att ha blivit vald till Förbundsdirektör?
 
– För mig personligen är det ju naturligtvis ett förtroende som jag har fått av styrelsen i SSR och det är ju ett förtroende som jag ska försöka förvalta efter bästa förmåga, säger Anders Blom.

I ett pressmeddelande beskriver SSR:s ordförande, Per Gustav Idivuoma, Anders Blom som en person som kombinerar kunskaper om samhälle och näringsliv med starkt engagemang för de samiska frågorna, och att det kommer vara betydelsefullt för SSR när de ska genomföra visionerna för framtiden.

Tillför kompetens
Anders Blom tycker att Per Gustav Idivuoma lyckats fånga hans kompetens bra i en mening.

– Jag tillför nog en del kompetens som kanske inte tidigare funnits i organisationen eftersom jag har arbetat ganska många år, både privat och offentligt, i olika ledande befattningar.

– Jag tror att den kompetensen kommer nog styrelsen kunna ha nytta av när man ska genomföra bland annat sitt fusionsprogram i framtiden, säger Anders Blom.

Malin Brännström har övergått till tjänsten som förbundsjurist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio