Idi vildmark drabbad av misstänkt förskingring

I februari i år var glädjen stor i den lilla byn Idivuoma i Kiruna kommun. Då invigdes nya företaget Idi Vildmark. En konferensanläggning med inriktning på jakt, fiske, skoter och andra naturupplevelser. Men redan nu, tre månader efter invigningen, utreder polisen företaget där två personer misstänks för förskingring.

Idi Vildmarks advokat Sven Severin säger så här om vad som har hänt:

– Ja, det enda som jag kan säga är väl det att det har givits in en anmälan till polismyndigheten i Kiruna, där det görs gällande att det är två stycken före detta styrelseledamöter i bolaget Idi Vildmark AB, har på ett brottsligt sätt fått ut ganska betydande summor ifrån bolaget på ett icke korrekt sätt, säger han.

Flera hundra tusen
Företagsägaren bekräftar att de som är misstänkta för förskingringen är en före detta anställd och en styrelseledamot och att förskingringen rör sig om flera hundra tusen kronor.

Idi Vildmark skulle inrikta sig på vildmarksturism och aktiviteter som fiske, friluftsliv och jakt skulle locka utländska turister. Företagets ägare säger att det här inte kommer att påverka verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: