Gudtjänstverkstad synliggör det samiska

Samisk gudstjänstverkstad - ett steg i att synliggöra det samiska inom Svenska kyrkan.

Den som vill uppleva eller lära sig mer om samiskt kyrkoliv får en chans att göra det till hösten. Då ska det nämligen hållas en samisk gudstjänstverkstad i Offerdal i Jämtland.

Bakom arrangemanget står den samiska arbetsgruppen i Härnösands stift och Offerdals församling, tillsammans med projektet Samiskt kyrkoliv.

Ewerth Richardsson är projktledare för Samiskt kyrkoliv, och han tycker att det är viktigt att uppmärksamma det samiska inom kyrkan.

Gudstjäntverkstan kommer hållas mellan den 5-7 oktober i Offerdal. Under helgen kommer deltagarna bland annat att få uppleva gudstjänster med samisk prägel.

En stor del i att synliggöra det samiska inom svenska kyrkan är utsmyckningen, någonting som det behövs mer av, enligt Ewerth Richardsson.

Maria Unga
maria.unga@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".