Bra början på sommaren för Ájtte

Sommaren har börjat bra för en av norrbottens mest välbesökta hållplatser för turister. Det är Ájtte fjäll-och samemuseum i Jokkmokk som har lockat fler besökare än tidigare somrar. 

- Inte lika trångt som under marknadsdagarna, säger en besökare från Stockholm.

Erika Lindström jobbar i museets reception under sommaren, och hon säger att det har varit fler besökare i år än tidigare år.

Besökarna kommer från olika länder och det allt är från guidade bussresor till mindre grupper och enskilda personer. Vissa passar på att kika in i museet efter fjällvandringen längs Kungsleden.

Mattias är en av besökarna. Han kommer från Österrike. Och efter besöket på Ájtte, vet han nu mer om samer, säger han till sameradions reporter Anna Sunna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".