Sápmi utställare på matmässa

Den 24-26 augusti anordnas Smaklust 2007 i Stockholm, en upplevelsemässa med mathantverk. Fokus ligger på mathantverkare från hela Sverige, och temat är smak. En av utställarna på mässan är Sápmi.

Olov Sikku, projektledare för varumärket Renlycka, är en av utställarna.

– Den samiska maten är viktig och den här mässan kommer att vara viktigt för hela Sápmi och själva matkonsumtionen, säger han.

Mässan kommer att visa upp Sveriges mathantverk och det är tolv regioner som är anmälda som deltagare, Sápmi är en av dem.

– Det finns ett fantastiskt samiskt mathantverk och vi är jätteglada att Sápmi ska ha en egen utställningspaviljong på Smaklust, säger Karin Sundström, entreprenörsutvecklare.

Utställarna kommer att ha ambassadörsrestauranger som kommer att göra mat med hjälp av utställarnas produkter.

– Renköttet är basprodukten för den samiska maten, säger Olof Sikku.

Marit Kuhmunen
marit.kuhmunen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".