Fyrhjulingshuliganer chockar turister

Olaglig fyrhjulingskörning, renstöld, fylla och nedskräpning. Det mötte turisten Roger Löw och hans kompisar under en fiskeresa till Sandstenslandet, söder om Treriksröset.
- Efter att ha varit borta ett tag kommer de tillbaka med en renkalv över styret.

Det var på sin fiskesemester i Sandstenslandet där Tavvaeatnu möter Rostueatnu som Roger Löw och hans fiskekompisar chockat såg på när finländare olagligt körde fyrhjuling i fyllan.

Efter ett tag försvann de, för att komma tillbaka en stund senare med en renkalv över styret på en av fyrhjulingarna.

Roger Lööw reagerade dessutom på att det det var så nedskräpat. De låg ölburkar över allt där de finska turisterna varit. När han kom ner anmälde han händelsen till Polisen, som rubricerade det som ringa brott och inte tog upp anmälan.

Roger Lööw tyckte det var märkligt då han tidigare varit med om att polisen kommit upp och kontrollerat fiskekort,
- Nog tycker jag att man bör flyga ut när det blir sådana där anmälningar. När man väl får in en anmälan gör man ingen, det tycker jag verkar lite konstigt.

Kjell Åke Andersson som är polisens utredningschef för polisen i norra Lappland kan inte svara på varför man inte tog emot en anmälan vid det aktuella tillfället, men han välkomnar en anmälan i efterhand. 

Lars-Ola Marakatt
lars-ola.marakatt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista