Ny skiva med kända musiker

Till nyår blir det skivsläpp för Simon Marainen, artist från Nedre Soppero. Marainen säger att det ska synas och främst höras att det är han som har gjort skivan. Men han har haft flera kända musiker som medarbetare.

På Simon Marainens skiva kommer namn som Magnus Persson och Svante Henrysson dyka upp. Magnus Persson är en trummis som varit med i bland annat Eagle Eye Cherry.

- Jag har haft en otrolig tur som har kommit i kontakt med de här folken och att de har haft lust att jobba med jojk. För mig är det en stor ära att få jobba med sådana här musiker, säger Simon Marainen.

Mest eget material
Skivan kommer att ha 13-14 spår och 12 av dom har Simon själv skrivit. Skivan kommer att innehålla en sång och resten är jojkar.

Enligt Marainen har de kända musikerna Svante Henrysson på bas och Magnus Persson på trummor jobbat och jobbar med kända artister i Sverige som Tomas Ledin med flera. Marainen berättar också att Magnus Persson på trummor ska börja spela in Westlifes skiva nu i september.

- Visst kan det betyda mycket att ha med de här namnen på själva produktionen, att folk ser att det är bra musiker, säger han.

- Jag har tänkt för mig själv att om inte skivan lyckas och blir bra så är det då inte musikernas fel i alla fall, jag har nog bara mig själv att skylla i sådana fall, säger Simon Marainen.

Marit Kuhmunen
márit.kuhmunen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".