Samer lockar på bok- och biblioteksmässa

Omgjord till lånebok med möjlighet att bli utlånad, var rollen för Johannes Marainen vid årets bok- och biblioteksmässa i Göteborg.

Under helgen var det den årliga bok- och biblioteksmässan i Göteborg.

På lördagen när mässan var öppen för allmänheten ringlade köerna långa och det var trångt mellan bokförlagen och de andra som ställde ut i den enorma mässhallen.

Simon Marainen från Nedre Soppero var en av alla som ville göra sig hörd. Han deltog även förra året, och nu i år blev han tillfrågad igen. Simon Marainen tror att det beror på att samer lockar publik.

Temat för årets bokmässa var Estland och kanske var det därför de samer som medverkade gick att räkna på en hand.

Johannes Marainen var en av samerna som tog in den samiska kulturen i mässprogrammet. Han var omgjord till en levande bok som det gick att låna.

12 personerá 20 minuter valde att låna Johannes Marainen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista