Storlule avstängda från fotbollscup

Storlule sameförening stängs av för deltagande i årets Allhelgona Cup i Malmberget, orsaken är det ojusta spelet i fjolårets Allhelgona cup.

Spelet har blivit hårdare den senaste tiden, och vi har följt fotbollsförbundets regler när vi beslutade om avstägningen och styrelsen var enig i sitt beslut, säger Carola Johansson, Gällivare sameförening och hon är även ansvarig för Allhelgona cupen.

- Styrelsen har tagit ett beslut utifrån händelser vid förra årets cup, där det var ganska hårt spel och ojusta medel.

Bestörta
I Storlule sameförening är man bestörta över beslutet, som straffar hela same föreningen pga av att det bara en spelare som har spelat ojust, säger ordförande Jon Kuoljok.

Men trots den hårda kollektiva domen, så tänker inte Storlule sameförening överklaga beslutet.

Årets Allhelgona cup startar på fredag och det är 16 herrlag och 8 damlag med deltagare från Sverige och Norge som möts, finalerna spelas på söndag eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".