Allhelgonacupen avgjord

Under helgen genomfördes som vanligt Allhelgonacupen i fotboll i Malmberget. I år var 16 herrlag och 8 damlag anmälda men i herr cupen uteblev två av lagen. Som så ofta i de senaste årens turneringar var det de norska lagen som lyckades bäst.

Bland damerna så var det Team Artic Winter Games Sápmi som i finalen besegrade Team Ofoten med 2-1.

I herr cupen hade Gällivare slagit Team Ofoten med 1-0 och Hullöy slagit Guovdageainnu Luntat med 3-2 efter både förlängning och straffar.

Finalen gick alltså mellan Gällivare och Hullöy men någon särskilt jämn match var det dock inte. Ett tidigt mål gav Hullöy råg i ryggen och när man i elfte minuten lyckades göra 2-0 var finalen i praktiken avgjord. Slutresultatet 3-1 gav därför Hullöy en relativt enkel seger i årets Allhelgonacup.

Viktig spelare
En av Hullöys viktigaste spelare var Joakim Johansen. Han gjorde ett mål i finalen och fyra i hela turneringen. Det som skiljde Hullöy från övriga lag i turneringen var enligt Joakim Hansen att laget var så bra organiserat.

– De andra spelade lite huller om buller, vi var lite mer organiserade så vi fick det till att flyta, säger han.

Bästa målvakter blev Ragnhild Fosshaug i Team Artic Winter Games Sápmi och Tony Nyström i Gällivare. Bästa utespelare blev Chatrine Rollnes i Team Ofoten och Johan Antte Lodgji i Guovdageainnu Lunttat.

Ola Pittsa
ola.pittsa@tele2.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".