Samiska teatern kvar i Tärnaby

Sedan slutet av juni i år har samiska teatern i Tärnaby stått inför hotet att de kan förlora sin lokal. Orsaken till det är att deras nuvarande lokal finns i det konkursdrabbade Folkets Hus i Tärnaby.

Sedan 1999 har samiska teatern i Tärnaby fått ett bidrag från Storumans kommun på 300 000 kronor per år som teatern har kunnat använda till lokalhyran.

”Lämnar inte teatern i sticket”
Storumans vice kommunlaråd Bengt Göran Burman, vill inte ställa upp på någon bandad intervju. Men han säger att kommunen är medvetna om samsika teaterns betydelse och trots att det inte är något beslut taget på vad som ska hända, så meddelar han att de inte kommer att lämna teatern i sticket.

Och Per Niila Stålka är inte orolig för samiska teaterns framtid i Tärnaby, trots att framtiden ser osäker ut.
 - Det ser ljust ut. Dom indikationer vi fått från kommunen, dom känns positiva, säger Per Niila Stålka, styrelseordförande för samiska teatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".