1 av 2
Klicka för att få en större bild
2 av 2
Lars-Anders Baer är populärast

Baer populärast bland väljarna

Förtroendet för sametingets enskilda politiker är lågt. Men den som är mest populär är Lars-Anders Baer, samelandspartiet och styrelseordförande.

14 procent av de 323 deltagarna i sameradions och same tv:s opinionsundersökning har valt Lars-Anders Baer. De andra politikerna har bara fått mellan 1 och 3 procent av rösterna.

På delad andraplats kommer Carl-Gustaf Lundgren, skogsamerna och Per Mikael Utsi, Guovssonásti.

Och hela 62 procent har svarat att de inte vet vilken politiker de har mest förtroende för, vilket också gör att siffrorna kunde se annorlunda ut i ett verkligt val

Det parti som fick flest röster i undersökningen var jakt- och fiskesamerna med 11 procent, samtidigt som partiledaren, Håkan Jonsson, endast fick 2,6 procent av rösterna i frågan om förtroende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".