1 av 2
Ann-Helén Laestadius hoppas att...
2 av 2
....Liselott Wajstedt ska skriva manus till filmen

Sms från Soppero blir film

Boken SMS från Soppero ska bli film. Regissören Liselott Wajstedt är tillfrågad som manusförfattre till filmen.
- Om det blir hon, då är det perfekt, säger Ann-Helén Laestadius, författare till boken.

Wajstedt har tidigare gjort dokumentärfilmen Sàmi nieida jojk och hon är kusin med Ann-Helén Laestadius som är författare till boken Sms från Soppero. Ann-Helén Laestadius hoppas att Wajstedt ska tacka ja till jobbet som manusförfattare till filmen.

– Hon och jag har ju precis samma bakgrund, det här med att ha vuxit upp i Kiruna, ha en samisk förälder, inte kunna samiska, och det är ju det min bok handlar om, att leva med två identiteter säger hon.

Bästa ungdomsroman
Boken Sms från Soppero fick priset som bästa ungdomsroman av Nordiska museet, förlaget Podium och Samiskt informationscentrum. Priset delades ut 10 november på nordiska museet.

Ann-Helén Laestadius vill inte namnge producenten till filmen, men hon säger att han är involverad i 15-20 filmer enligt hans CV. Producenten blev också väldigt rörd av berättelsen.

– Han tyckte det var väldigt sorgligt, framförallt mammans historia, det här att hon inte hade lärt Agnes samiska, berättar Ann-Helén Laestadius.

Ann Kristin Simma
ann-kristin.simma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".