Östersund

Gaaltije läggs ner i mars?

Det sydsamiska centret Gaaltije i Östersund riskerar att läggas ner den sista mars. Centret har inte fått några nya pengar från regeringen för sin fortsatta verksamhet. 

Tidigare har centret fått finansiering genom olika Eu-projekt, men för tillfället finns inga projekt på gång och därmed inte några pengar.

– Nu lever vi på nåder någon månad till, men längre än till sista mars kommer vi inte att överleva, säger platschefen på Gaaltije, Ingwar Åhrén till Länstidningen i Östersund.

Samebyarna skriver brev
Gaaltije har länge försökt få medel genom kontakter med riksdagen men inte lyckats.  Nu har alla samebyarna i Jämtland skrivit ett brev till berörda riksdagsmän där man vädjar om ett årligt anslag till Gaaltijes verksamhet.

Om Gaaltije läggs ner kommer tre personer att förlora sina jobb. Det skriver Länstidningen i östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".