Ny teaterpjäs på Samiska teatern i Kiruna

En ny teaterföreställning på Samiska teatern i Kiruna har premiär 28 mars. Föreställningen är en barnpjäs, Sagan om den lille farbrorn. Detta är startskottet på Samiska teaterns nysatsning och förhoppningsvis långsiktiga verksamhet.
Det är glada miner på Samiska teatern i Kiruna då en ny produktion är på upptåg. Den 28 mars är premiärdatumet för barnpjäsen Sagan om den lille farbrorn, med vilken den nya teaterensemblen kommer att turnéa runtom i Sápmi. Berättelsen är en bok skriven av svenska författaren Barbro Lindgren och budskapet handlar om vänskap. - Det handlar om en liten farbror som saknar vänner, säger Irene Länsman, skådespelerska i ensemblen. Berättelsen rör vid en hel del känslor och kan ses av både barn och vuxna. Framtida projekt Nyrenoverad teaterlokal, regissören Alex Scherpf och ett stort antal spännande projekt i framtiden ska blåsa nytt liv i Samiska teatern på svensk sida. Kommande händelser är bland andra utbildning inom scenkonst, premiär av en revyföreställning och en så kallad Fri Scen där nya och okända skådespelare får möjlighet att visa sina talanger. Drömmen och förhoppningarna är att få igång en varaktig teaterverksamhet med två teaterföreställningar per år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".