Henriksen ny chef för samiska teatern

Sven Henriksen blir ny chef för samiska teatern. Det har teaterstyrelsen beslutat.

Henriksen har jobbat med teater i över 35 år, bland annat som skådespelare och regissör.

Han var med som skådespelare när samiska teatern och beaivvas framförde shakespeares Hamlet och MacBeth på isteatern i Jukkasjärvi för några år sen.

I ett pressmeddelande skriver samiska teatern att Sven Henriksen har sina rötter i Olmmaivaggi, vid den nordnorska kusten där han växte upp med en samisk far och en norsk mor.

- Sven Henriksen har djup förankring inom samiskt teaterliv å vi är glada att kunna välkomna honom som chef till teatern, säger Samiska teaterns styrelseordförande Per Niila Stålka.

Den 1 juli tillträder Sven Henriksen som teaterchef, han efterträder därmed Lillemor Mauritzdotter Nylén. Henriksen har anställts som teaterchef för en period av tre år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio