Johan Kitt kramar om Ellen Sara Bähr efter segern i sångtävlingen Liet Lávlut i Östersund 2006
Stockholm

Statliga kulturpengar till samerna

Statens kulturråd har beviljat pengar till bl a Kompani Nomas och Saminuorra. Även SWEBLUL får pengar för den europeiska sångtävlingen för minoritetsspråk, Liet Lávlut.

SWEBLUL (Swedish Bureau for Lesser Used Languages) har beviljats pengar av Statens Kulturråd på 150 000 kronor.

SWEBLUL har sökt stödet för genomförandet av den europeiska sångtävlingen för minoritetsspråk, ”Liet Lavlut”, i Luleå, till hösten. Det är andra gången som Liet Lavlut arrangeras i Sverige.

Kompani Nomad, har beviljats 60 000 kronor, som stöd för produktion av föreställningen ”Dom kallar oss lappjävlar”, av dansaren Ola Stinnerbom, som i sitt konstnärliga arbete udersöker samisk danskonst.

Även ungdomsorganisationen Saminuorra har beviljats pengar. 40 000 kronor, som ska användas till att minska okunskap och fördomar bland högstadie- och gymnasieungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista