Ammarnäs

Ammarnäs Vilt saknar pengar efter konkursen

I företaget Ammarnäs Vilts konkurs saknas närmare 1,8 miljoner kronor. Tillgångarna är på 4,2 miljoner kronor och skulderna på nära sex miljoner kronor. Det framgår i bouppteckningen som konkursförvaltaren Anders Bergman sammanställt.

Bland fodringsägarna, det vill säga dom som företaget är skydligt pengar, är Swedbank störst med ett lån på 2,9 miljoner kronor.

Dessutom så har ett 40 tal renägare har sammanlagt 140 000 kronor att fordra av företaget.

Enligt Västerbottens Kuriren kunde skulden till renägare varit större, men en renägare som Ammarnäs vilt var skyldigt över 300 000 kronor fick kort före konkursen varor som ersättning för den fordran han hade. Det här är nåt som kommer att granskas eftersom det kan vara ekonomiskt brottsligt att gynna vissa borgenärer på andras bekostnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista