Kiruna

Sametinget kritiseras av Riksrevisionen

Riksrevisionen kritiserar sametingets årsredovisning för 2007. Sametinget har överskridit anslaget för 2007 med 615 000 kronor. Anledningarna är dels bristande kvalitetssäkring av budgeten för dessa medel och dels bristande uppföljningsrutiner, och nu kräver riksrevisionsverket en förklaring till detta.

Sametinget skall senast den 8 maj svara på kritiken till riksrevisionsverket. Det är inte första året som sametinget får bakläxa av riksrevisionsverket för sin årsredovisning.

- För att undvika liknande överskridande i framtiden är det nödvändigt med en översyn av den interna styrningen och kontrollen. Denna bör grundas på en dokumenterad riskbedömning, skriver ansvarige revisorn Jan-Erik Fälth i revisionsrapporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista