Jokkmokk

Skilda världar på Ájtte

Just nu kan man se utställningen Att leva i två världar på Ájtte i Jokkmokk. Utställningen visar hur det är att leva i Sverige idag med samisk, romsk och judisk identitet jämte den svenska och försöker också slå hål på fördomar.

På utställningen kan besökaren bland annat uppleva en mix av romsk och judisk musik kombinerat med jojk samt betrakta tre uppbyggda kök som visar likheter och kulturskillnader. Förutom det används även film, dikter, berättelser och foto av Carola Grahn.

Utställningen finns på Ájtte från den 8:e april till den 17:e maj och bakom utställningen står samiskt informationcentrum, Malmö museum, Riksutställningar och Judiska museet. Den har tidigare funnits på plats i städer som Malmö, Östersund, Umeå och Kiruna. Och nu visas den alltså i Jokkmokk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".