Utbildningsbehov ska utredas

Nu ska behovet av en satsning på utbildning för kvinnor som tillhör nationella minoriteter utredas. Det är centrum för multietnisk forskning vid Uppsala universitet som fått uppdraget av regeringen. 

Syftet med studien är att ge kvinnor som tillhör minoriteter ökade möjligheter att delta i den demokratiska processen. De ska kunna bevaka sina rättigheter och driva sina krav.  

Utbildning som regeringen tror att det kan finnas behov av är bland annat inom områden som demokratiska rättigheter, mänskliga rättigheter, minoritetsspråk och kultur.

Uppdraget ska genomföras i samarbete med företrädare för de nationella minoriteterna, däribland Sametinget, och redovisas senast i december 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".