Mindre pengar för studier i samiska

Det kan bli mindre pengar för sametinget att dela ut till korttidsstudier i samiska i år. Totalt ska sametinget ha en halv miljon till dem som vill läsa samiskakurser. Men i år har sametinget 420 000.

Det här beror på ett tekniskt fel i ett dataprogram när förra årets utbetalningar av korttidsstöden skulle utbetalas sista dagarna i december.

Det gjorde så att 80 000 av förra årets utbetalningar istället betalades med årets fördelning. Det här innebär i sin tur att det i år istället finns 80 000 mindre för sametinget att dela ut till dem som vill läsa samiska.

Sametinget har sökt om att få använda dom 80 000 som blev över förra året på grund av problemen med det regeringens redovisningssystem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista