Sandra Dahlberg leder sommarlovsprogram i SVT

Sandra Dahlberg, sångerskan med rötter i Klimpfjäll satsar nu på TV och blir programledare i SVT:s sommarlovsprogram Hej Hej Sommar.

Sandra Dahlberg är mest känd för sin sång och genom sin medverkan i melodifestivalen. Men nu satsar Sandra Dahlberg, från Klimpfjäll, på TV. Hon ska vara programledare i SVT:s sommarlovsprogram Hej Hej Sommar.

- Jag är full av förväntan och det ska bli vansinnigt roligt. Det här är lite av det finaste man kan göra, tycker Sandra Dahlberg.

Slog igenom med jojk-inspirerad låt
Sandra Dahlberg, som numera bor i Hagfors i Värmland, slog igenom på allvar med sin jojk-inspirerade låt ”Här stannar jag kvar” i melodifestivalen 2004.

Det blev visserligen ingen vinst, men karriären fick fart och hon var även med i melodifestivalen för två år sen.

Men nu är det TV och barnprogram som gäller
I sommarlovsprogrammet Hej hej sommar på SVT blir hon indragen i en topphemlig operation där hon tillsammans med kollegan Nic stöter på problem av olika slag.

I tio veckor, från och med den 9 juni över hela sommaren, kommer Sandra Dahlberg att stå i fokus hemma hos TV tittande barnfamiljer.

- Det känns naturligtvis stort. Det är en ära och fantastisk heder. Och redan nu kan jag lova att det blir en del av mig i programmet, säger Sandra Dahlberg, som alltså leder programmet Hej Hej Sommar i SVT från och med den nionde juni.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio