Gällivare

Två drunknade i olycka vid Ritsem

Två män drunknade på fredagskvällen efter en skoterolycka vid Ritsem i Norrbottens län. De färdades på en skoter och hamnade i vattnet när isen intill en stor vak brast.

Det var ett sällskap som befann sig med skotrar på sjön Akkajaure. Sällskapet skildes åt, ena gänget åkte mot en fritidsstuga och de båda männen skulle åka över sjön till en flyghangar.

-Männen visste om att det fanns en vak på sjön och de har också kört runt vaken, men de körde allt för nära och isen brast och båda männen hamnade i vattnet, säger Yngve Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Ett vittne såg olyckan och slog larm. Räddningstjänst och sjukvårdshelikopter larmades, men de hann inte fram i tid. De båda omkomna männen är hemmahörande i Norrbotten.(TT)

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio