Lars-Jonas Johansson menar att kulturrådet har följt plenums beslut
Sundsvall

Internt problem för samelandspartiet

Att samelandspartiet riktar krav om avgång mot partikamraten och kulturrådets ordförande Per-Gustav Labba, är ett internt problem för samelandspartiet, det säger kulturrådsledamoten, Lars Jonas Johansson, partiet samerna.

- Om man saknar förtroende för Per Gustav Labba, varför tillsatte samelandspartiet honom som ordförande för så sent som för ett år sedan, frågar sig Lars Jonas Johansson.

Skött uppdraget väl
Enligt Lars Jonas Johansson, så anser han att kulturrådet följt plenums beslut och regler för kulturrådet.

- Tillsammans har vi i alla fall varit överens. Det är samelandspartiets uppfattning att vi inte följt plenums beslut. Och jag har inte fått signaler från övriga partier att dom skulle ha samma uppfattning som samelandspartiet att vi inte följt reglerna.

- Jag uppfattar nog att vi har gjort helt rätt från kulturrådets sida, säger Lars Jonas Johansson, ledamot i sametingets kulturråd och sametingets plenum.

Labba har ingen avsikt att avgå
Enligt källor till sameradion så har inte kulturrådets ordförande, Per Gustav Labba någon avsikt att avgå. Enligt Labba så vore det en enkel utväg att lämna ordförandeposten. Men för honom är det en självklar sak att fullfölja sitt uppdrag i kulturrådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista