Ammarnäs

Polarforskare till Vindelfjällen

Vindelfjällen kommer att besökas av polarforskare i sommar. Det är första gången Vindelfjällen blir platsen för polarforskning trots att området enligt den internationella definitionen ligger i Arktis.

Det blir bland annat glaciärforskning, om djur och växter samt en arkeologisk utgrävning, berättar Magnus Tannerfeldt, forskningsdirektör på Polarforskningssekretariatet.

Det här sommaren innebär en nytändning för forskningsstationen i Ammarnäs där det kommer att vara ovanligt mycket folk på plats. Bara i polarforskningsprojektet kommer över 30 forskare att vara på forskningsstationen kortare eller längre perioder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista