Jokkmokk

Få sökande till ny utbildning

Den nya mat- och kulturlinjen Biebmu på samernas utbildningscentrum i Jokkmokk kanske inte startas till hösten eftersom det finns för få sökanden.
Utbildningen är en kvalificerad yrkesutbildning, där förkunskapskraven är att man antingen har gått hotell- och restaurang eller att man har två-årig yrkeserfarenhet.

Hittills finns fem sökanden men det skulle behövas fler för att fylla upp linjen. I morgon, fredag, är sista ansöksningsdagen.

Greta Huuva är projektleadre för utbildningen och hon säger att utbildningen kommer kunna vara en bra bas och kunna jobba mot samiska turistföretag.

- Dom frågar efter kortare utbildningar efter mera punktinsaster, och har vi en bas matutbildning så kunde vi erbjuda dom mera kortkurser med speciella teman som dom känner att dom har behov av, säger Greta Huuva.

Kjell Marainen
kjell.marainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista