Åre

Baer avgår?

Lars Anders Baer aviserar nu att han kan tänka sig att avgå som ordförande för samelandspartiet. Vid en extra partistämma efter sommaren ska partiet välja ledare.
- Det är viktigt att förnya politiken, säger Baer.

Den ordinarie partistämman på tisdag kväll i Åre, samlade bara omkring tio personer och inga avgörande beslut gällande partiets verksamhet fattades. Alla viktiga frågor ska istället tas upp vid den extra partistämman efter sommaren. Dels misstroendet mot partikamraten, kulturrådets ordförande Per Gustav Labba. Men även strategin inför valet om ett år och vem som ska leda partiet.

- Vi kommer diskutera valplattform och målsättningen är att i vart fall behålla de mandat vi har, men ambitionen är att öka och få kanske över tio mandat, säger Lars Anders Baer.

”För många äldre män”

Vid det senaste plenumet i Sundsvall sa Lars Anders Baer att han inte tänker fortsätta som styrelseordförande i sametinget efter den här mandatperioden. Och nu säger Baer alltså att han även kan tänka sig att lämna posten som partiordförande.

- Vi har en obalans i sametinget där det finns väl så många äldre män och jag är beredd att ställa min plats till förfogande.

- Vi har en diskussion inom partiet gällande vilken strategi vi ska ha inför valet och vem som eventuellt ska leda partiet under nästa valperiod, så det är en öppen fråga, säger Lars Anders Baer.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista