Sápmi vann den första upplagan av Viva world cup som avgjordes 2006

Höga förväntningar inför Viva World Cup

Om tre veckor är det avspark i Viva World Cup som arrangeras i Gällivare och Team Sápmis ledare tror att de kommer vinna turneringen.
– De spelar i högre divisioner både i Sverige och Norge och får den matchträning de behöver för att höja nivån på spelet i Sápmi, säger Svein Ole Sandvik.

För två år sedan arrangerades Viva World Cup i Frankrike, med tre deltagande lag. Men i år ökas det till sju lag, fem herr lag och två damlag.

Öppnings ceremonin är den sjunde juli kl 10 på kvällen, och efter det startar den första matchen som börjar just med Sápmi mot Kurdistan och som ska vara över midnatt.

Höga förväntningar
Från svensk sida har det hittills anmälts fem spelare totalt till dam och herr laget. Team Sápmi har fullt lag till turneringen, men det skadar ju inte och få in fler säger dom. Svein Ole Sandvik har stora förväntningar på turneringen.

– Jag har som ledare för laget förväntningar på att båda lagen ska vinna, både damerna och herrarna, säger Svein Ole Sandvik.

Peder Idivuoma
peder.idivuoma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".