Österrike/Schweiz

Samen i kommentatorbåset

- Jag visste det inte förrän nu att Fredrik Stoor också var same, säger Jens Fjällström, TV4’s expertkommentator under fotbolls-EM.

41 årige Jens Fjällström, bördig från Arvidsjaur, sitter i TV4’s kommentatorbås under fotbolls-EM detta år. Men det är inte första gången han är expertkommentator, utan han kommenterade också fotbolls VM år 2006 i Tyskland.

Oanad koppling
Under den tiden då Sverige fortfarande var med i EM slutspelet, så framkom det i Oddasat att Fredrik Stoor var same. Jens Fjällström visste dock inte att Fredrik Stoor som spelar för svenska landslaget också var same.
- Jag är stolt över mina rötter, men däremot inte något som jag kopplar till mitt kommenterade, säger Fjällström.
- Jag försöker vara den jag är, och inte fundera på hur jag ska krångla till mig, säger han.

Omöjligt
Jens Fjällström har tidigare tillfrågats om en plats i det Samiska fotbollslandslaget, men tackat nej. Snart är det dags för Samiska fotbollslandslaget att sparka igång Viva World Cup, men Fjällström ser aldrig någon möjlighet för spel i EM och VM.
- Jag skulle önska att Samiska landslaget kunde spela på sådana mästerskap som EM och VM, men chanserna är relativt små, säger Fjällström.
Om dem någonsin skulle spela VM eller EM, hade du kommenterat matcherna?
- Självklart!

Per-Josef Idivuoma
per-josef.idivuoma@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: