Sápmis damer gör premiär i VWC

Om knappt en vecka startar fotbollsturneringen Viva World Cup i Gällivare. Turneringen arrangeras för tredje året, och i år är det första gången som även damerna deltar.

Frank Lindseth är förbundskapten för Sápmis damlandslag, och han tycker att det är viktigt att även damerna får vara med i Viva World Cup. 

På måndag den 7 juli drar fotbollsturneringen Viva World Cup i gång. På herrsidan deltar fem lag, men på damsidan endast två, Sápmi och Kurdistan.

Och Sápmis förbundskapten Frank Lindseth vet inte mycket om motståndarna, mer än att några av Kurdistans spelare bor i Sverige.

Sápmis damlandslag kommer att samlas i Gällivare på invigningsdagen, och tre träningspass är inplanerade innan den första matchen på torsdag. Frank Lindseth har ännu inte lagt upp någon strategi inför den första matchen.

- Vi får se hur det går på träningsmatcherna och efter det kommer strategierna att läggas.

Och trots att Frank Lindseth inte vet så mycket om motståndarlaget Kurdistan så tror han att Sápmi har goda chanser.

Maria Unga
maria.unga@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: