Jokkmokk

Pengar ska locka designers att skapa logotyp

Samernas utbildningscentrum utlyser en tävling där man vill att designers ska utforma en logotyp för skolan. Dagens logotyp har ett väldigt långt namn och det är inte lätt att komma ihåg den enligt Greta Huuva, vikarierande utbildningssamordnare på samernas utbildningscentrum i Jokkmokk.

Greta Huuva söker en ny logotyp för skolan och är spänd över vilka bidrag som kommer in.

– Helst ska man kunna koppla det mot det samiska och kanske även mot utbildning, det hade ju varit det idealiska, säger hon.

Pengar ska locka
För att få folk att ställa upp har skolan satt en pris summa för vinnande bidrag på 20 000 kronor. Greta Huuva berättar att det är värt att ha ett bidrag på 20 000 kronor eftersom hon tror att dem som verkligen är duktiga på logotyp skapande kommer att lägga tid på det för att vinna tävlingen och få sin logotyp använd av Samernas utbildningscentrum.

– Det är värt det här att avsätta en viss prissumma för det, säger Greta Huuva.

Tävlingen kommer att pågå till och med den 31 oktober i år.

Marit Kuhmunen
marit.kuhmunen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet: