Tärnaby

Länsrätten avslår Vapstens överklagan

Vapstens sameby fick inget gehör i länsrätten i sin överklagan av avverkningstillståndet för Klippens samfällighetsförening.

Länsrätten avslår samebyns överklagan och ger föreningen rätt att avverka enligt sitt tidigare tillstånd av skogsstyrelsen.

Samebyn har under senaste åren överklagat en lång rad tillståndsgivna avverkningar i Tärna- och Hemavantrakten med hänvisning till att de påverkat samebyns renskötsel negativt.

Länsrätten har i sin tur i olika domar konstaterat att samebyn inte tagit vara på de möjligheter den haft att påverka avverkningarna genom erbjudet samråd. Det här rapporterar Västerbottnens kuriren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".