Sverige

Rovdjuret som största konkurrent

- Vi ser rovdjuren som den största konkurrenten, och dem konsumerar mer renkött än vad vi tar igenom våra slaktanläggningar, säger Polarica’s VD Tommy Innala.

Trots hög efterfrågan på renkött är det svårt att hitta renstek och andra renköttsdetaljer i Stockholmstrakten.
Vill man ha ren får man för det mesta nöja sig med renskav, eller om man lyckas finna någon av de få butiker som har renstek eller åka till Norrland och handla där.

Tommy Innala, VD för marknadsledande Polarica, kan inte satsa på marknadsföring för få svensken att äta mer ren eftersom det inte finns tillräckligt med kött ändå ökar efterfrågan på ren.
- Efterfrågan har ökat en hel del, inte bara på restaurang och storkök utan även på detaljhandeln. Däremot är väl tillgången inte tillräcklig för att den ska kunna finna i alla butiker året om, säger Innala.

- Vi ser att den största konkurrenten är rovdjuren. Dem konsumerar betydligt mer renkött än vad vi tar igenom våra slakt och styckningsanläggningar. Vi skulle hellre vilja att dom renarna kommer genom våra anläggningar. Då skulle vi kunna driva mer volym, så att det skulle kunna räcka året runt till fler butiker, säger Tommy Innala, VD för Polarica.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".