Luleå

Jacques Culioli Liet Lavlut-vinnare 2008

Jacques Culioli, Korsika, lyckades fånga både juryn och publiken med sin sång. Det blev dubbelseger i Liet Lavlut 2008 för Jacques Culioli.

Minoritetssångtävlingen, Liet Lavlut 2008 arrangerades i Luleå under helgen.

Musik och sång från 11 olika minoritetsgrupper deltog i tävlingen. Och korikanen Jacques Culioli, var den som tog hem dom flesta rösterna.

- Jag är lättad. Jag hade hoppats att vinna någon av priserna, men att vinna bägge priserna, det hade jag inte förväntat mig, säger Jacques Culioli.

Jacques Culioli säger att han sjunger mycket men att han inte är någon proffesionell sångare. På Korsika klarar man sig inte bara på att sjunga, utan måste hitta sin försörjning även med annat. Men Culioli säger att han känner en stor passion till sången.

Sápmi på delad andra plats
Sápmis, Elin Kåven delade andra platsen med Dixebra från Spanien som sjunger på asturiska.

Elin Kåven säger att hela Sápmi är väl besviken när hon inte vann, men tycker det är bra att många i juryn gillade hennes låt, och att hon trots allt är nöjd med en andra plats.

Mest nöjd med publikpriset
Vinnaren Jacques Culioli säger att juryns bedömning är viktig men om han måste välja så är han mest nöjd med lyssnarnas pris eftersom att de är väldigt många och kommer från skilda håll. De verkar ha hittat nånting i sången som de gillar, säger Culioli.

Kjell Marainen
kjell.marainen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".