Ingen ungdomscup till helgen

16 herrlag och 6 damlag är anmälda till årets allhelgonacup i fotboll i Gällivare/Malmberget som börjar nu på fredag. Däremot blir det ingen fotbollscup för ungdomar då för få lag är anmälda.

- Det här är jättetrist men det var för få anmälda lag, säger Carola Johansson, Gällivare sameförening.

Redan i fjol var det på gränsen att att ungdomscupen inte skulle bli av. Det finns ungdomar men däremot finns det inga föräldrar eller vuxna som vill ställa upp, menar Carola Johansson.

Fortsatt intresse
Även för damlagen är det tunnsått då endast 6 lag är anmälda Men trots det så vill hon inte säga att intresset för allhelgonacupen har minskat.

- Nej, jag tror inte det. Det har ringt många långväga iifrån, till exempel från Oslo. Men då har kommunikationerna till Gällivare varit så dåliga i och med att det är en vanlig arbetsdag på fredag, säger Carola Johansson

Simon Marainen, SR Sameradion
sameradion@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista