Málbmavárri

Favoritseger i allhelgonacupen

Storfavoriten Hullöy FC vann herrturneringen i allhelgonacupen i Malmberget den gångna helgen. Det är nu tredje året i rad som laget vinner inomhusturneringen. På damsidan vann Guovdageaidnu Násti Nieiddat.

- Målet var att vinna så vi är väldigt nöjda, säger Christian Johansen som också blev utsedd till turneringens bäste herrspelare.

Hullöy slog Gällivare SF i finalen med 1-0 efter ett stablit spel genom hela matchen. Även om de allra flesta förhandstipsen handlade om Hullöy så var det nog många som ändå trodde att Gällivare skulle kunna rubba Hullöy i finalen. Men närmare än ett stolpskott kom man inte.

Patrik Jannok i Gällivare var givetvis lite besviken.

- Vi satte inte våra lägen helt enkelt, men ibland studsar bollen åt andra hållet, så är det bara, säger Patrik och syftar främst på stolpskottet i den 18:e matchminuten.

I damernas final vann Guovdageaidnu Násti Nieiddat över Sálto Sáme Siebbre. Maret Kristna Eira Logje blev matchvinnare med två mål.

- Bara första målet kommer så brukar det lossna för oss, säger hon.

John Kuoljok
sameradion@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista