Nils-Gustav Labban verksamhetsledare för samiskt informationscentrum

Sametinget växer med ny ledare för samiskt informationscentrum

Myndigheten Sametinget expanderar. Antalet årsanställda är snart uppe i 40 personer. Senaste rekryteringen, är verksamhetsledare för samiskt informationscentrum

Det är Nils Gustav Labba som återigen sökt sig till Sametinget, och som verksamhetsledare ska han utveckla och leda informationsverksamheten.

- Vi ska uppfylla dom visioner och mål vi har om att vara en ledande aktör när det gäller information om samer. Vi jobbar ju med ett nationellt uppdrag där vår målgrupp är den svenska allmänheten och då en särskild inriktning på ungdomar, säger Nils Gustav Labba

Lång erfarenhet
Nils Gustav Labba har arbetat med informationsverksamheten på Sametinget i dess begynnelse, och dom två senaste åren har han jobbat som informatör och projektledare på samiskt informationscentrum

Men han har också arbetat med journalistik bla på Sveriges television, men även med olika konsultuppdrag. Nils-Gustav Labba har också varit pressekreterare åt Samelandspartiet, som nu ingår i majoritetsblocket i den politiska delen av sametinget.

Men nu, sedan två år tillbaka är han tillbaka som tjänsteman på Sametinget.

Kiruna-Östersund
Samiskt informationscentrum har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Östersund, där också personalen sitter.

Nils-Gustav Labba är placerad i Kiruna. Men han tror inte att det blir några problem med att leda det dagliga arbetet trots avståndet till personalen i Östersund.

- Jag kommer att vara en mobil arbetsledare som kommer att finnas mellan Kiruna och Östersund. Det här är en verksamhet som bygger mycket på kontakter med folk och resor, så idag ser jag inte något problem att leda en verksamhet på det här sättet eftersom Kiruna ändå är centralort för Sametinget, säger Nils-Gustav Labba.

Kristina Nutti
kristina.nutti@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".