Upmi

150.000 kronor extra

– Nu har vi mer luft och handlingsutrymme, säger Såhkie sameförening i Umeå som fått 150.000 kronor av en privatperson för 10-års jubileumet av Samiska veckan.

Krister Olsson är till vardags VD för Balticgruppen, som skänkt 150.000 kronor ur egen ficka till fördel för Samiska Veckan. Dels för att Samiska Veckan spelar en stor roll för Umeå som stad.
Michael Lindblad är ordförande i Såhkie sameförening, och han säger att budgeten för Samiska Veckans 10-års jubileum är nu i hamn i och med detta privata tillskott.
– Det här innebär ju framförallt att vi kan göra 2 saker som vi hade tänkt skala bort, säger Lindblad.
– Vi har nu mer luft och handlingsutrymme och vi kan nu dela ut Hedersstipendiet och Ungdomsstipendiet med stöd av Krister Olsson.

Sameradion har sökt Kristen Olsson för en kommentar, men inte nått honom.

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Läs mer:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".