Foto: Kristina Nutti

Information om hur rennäringen påverkas av klimatförändringar

Sametinget har fått 250 000 kronor för att informera hur klimatförändringen kan påverka rennäringen. Pengarna kommer från regeringen och ska användas för att informera om forskningsresultat om rennäringen med särskild vikt på klimatförändringar.

Än så länge har Sametinget inte beslutat hur pengarna ska användas. Sametingets styrelseordförande, Lars-Anders Baer, säger att man hade väntat sig dubbelt så mycket pengar

- Där är vi lite kritiska till beslutet. Men vi kommer att ha en diskussion med skogs- och jordbrukets forskningsråd kring dom här medlen. Det är dom som har fått dom och sen ska dom överföras till Sametinget. Vi håller på att se och fundera på hur vi i detalj ska använda dom här pengarna, säger Lars-Anders Baer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".