FOTBOLL

15 lag klara för Viva World Cup

11 herrlag och fyra damlag har anmält sig till till årets Viva World Cup som arrangeras i Italien och där finalen spelas på världsberömda fotbollsarenan San Siro i Milano. ”Intresset för sommarens turnering är enormt”, säger Håkan Kuorak som är vicepresident i det Samiska Fotbollsförbundet.

Viva World Cup är ett alternativt fotbolls-VM som arrangeras av det internationella fotbollsförbundet N.F Board. Medlemmar i N.F Board är länder och regioner som inte fått plats i FIFA.

Från N.F Boards sida ser man fjolårets Viva World Cup i Gällivare som en stor succe och därför har man valt att redan nu direkt året efter arrangera turnerigen igen. Tidigare har den hållits vart annat år.

Liksom i fjol ställer Sápmi upp i både herr- och damturneringen. Viva World Cup arrangeras mellan den 15-21 juni och finalerna ska spelas på den världsberömda arenan San Siro i Milano.

Anmälda herrlag:
Sápmi
Provence
Kurdistan
Padania
Assyria
Monaco
Nord-Cypern
Gozo (Ö nära Malta)
Biafra (Afrika)
Vallonia (Belgien)
Rijeka (kroatien)

Anmälda damlag:
Sápmi
Provence
Padania
Gozo

 

John Kuoljok
sameradion@sr.se

Thomas Sarri
thomas.sarri@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".